Optimale verzorging voor honden

We zijn een jonge dierenartsenpraktijk, waar een complete verzorging van uw huisdier en communicatie met de eigenaars centraal staan. Bij honden komen veel ziekten voor. Een deel hiervan kan door een goede zorg vermeden worden.

honden

Dankzij vaccinatie wordt beschermd tegen volgende ziekten:

  • Rattenziekte

  • Kattenziekte

  • Hondenziekte

  • Hondengriep

  • Hepatitis

  • Kennelhoest (verplicht op de hondenschool en in pensions)

  • Hondsdolheid (verplicht in de Ardennen, het buitenland, Center Parks en campings)

Ontworming

Spoel – en lintwormen

Als puppy krijgen honden via de melk spoelwormen mee van hun moeder die zich als larven in de spieren gaan nestelen. Bij puppy’s is het dus noodzakelijk frequent te ontwormen. Eens uw hond ouder is, gaat hij door contact met andere honden, tussengastheren zoals muizen of door een vlooieninfectie besmet kunnen worden met lintwormen en blijven de spoelwormen (in geringere mate) vrijkomen uit de spieren in de darm. Op latere leeftijd is het dus ook van belang consequent te ontwormen.

Hartworm

Hartworminfectie (Dirofilaria imitidis) komen endemisch voor in Zuid- en Oost-Europa en worden overgedragen door zandvliegjes. Deze parasiet nestelt zich als larve in het hart en wordt daar na 5 tot 7 maand volwassen. Als de volwassen parasiet wordt vernietigd kan dit ervoor zorgen dat bepaalde deeltjes van de long afsterven. Preventie bestaat uit: een pipet ter afwering van de zandvliegjes een dag voor vertrek en ontwormen met een breed ontwormingsmiddel bij thuiskomst en 1 maand nadien.

Sterilisatie

Door vroegtijdig (na eerste loopsheid) te steriliseren worden volgende aandoeningen vermeden:

  • Baarmoederontsteking

  • Melkkliertumoren

  • Suikerziekte

Preventie van vlooien en teken

Naast erge jeuk, kunnen deze parasieten ook erge ziekten overdragen. Daarom is het belangrijk je viervoeter goed te beschermen. Deze bescherming is mogelijk met pipetjes die maandelijks in de nek moeten worden toegediend of met tabletten die om de 3 maand moeten worden gegeven.

We zijn een jonge dierenartsenpraktijk, waar een complete verzorging van uw huisdier en communicatie met de eigenaars centraal staan. Honden, katten, konijnen, cavia’s, hamsters, ratten, vogels … allemaal zijn ze welkom in de praktijk.

Aangezien wij een intensieve aandacht aan het onderzoek en de behandeling van uw huisdier willen besteden, raden we aan in dermate van het mogelijke met uw huisdier een afspraak in de praktijk te maken waar we volledig uitgerust zijn om zo snel mogelijk tot de juiste diagnose te komen.

BEKIJK ALLE DIENSTEN

Door met 2 dierenartsen samen te werken voorzien we een permanente beschikbaarheid van een dierenarts 7/7 en 24/24.

Ons team

Claudia Vermeir

Claudia Vermeir

Flore Boerjan

Mathilde Smet

Marijke Taelman

Afspraak maken voor uw hond? Geef ons gerust een seintje!

0478 47 84 34