Optimale verzorging voor katten

katten

We zijn een jonge dierenartsenpraktijk, waar een complete verzorging van uw huisdier en communicatie met de eigenaars centraal staan. Bij katten komen veel ziekten voor. Een deel hiervan kan door een goede zorg vermeden worden.

Door te vaccineren kan beschermd worden tegen de volgende ziekten:

  • Kattenziekte

  • Niesziekte

  • Leukose (behoort niet tot de standaard vaccinatie, maar wordt ten sterkste aangeraden in regio’s waar veel zwerfkatten rondlopen)

Ontworming

Spoel – en lintwormen

Als kitten krijgen katten via de melk spoelwormen mee van hun moeder die zich als larven in de spieren gaan nestelen. Bij kittens is het dus noodzakelijk frequent te ontwormen. Eens uw kat ouder is gaat hij door contact met andere katten, tussengastheren zoals muizen of door een vlooieninfectie besmet kunnen worden met lintwormen en blijven de spoelwormen (in geringere mate) vrijkomen uit de spieren in de darm. Op latere leeftijd is het dus ook van belang consequent te ontwormen.

kittens

Sterilisatie of castratie

Sterilisatie of castratie is bij de kat niet enkel nuttig omdat het verplicht is voordat je een kitten verkoopt of weggeeft, je voorkomt er bij de kattin ook volgende aandoeningen mee:

  • Baarmoederontsteking

  • Melkkliertumoren

Preventie van vlooien en teken

Naast erge jeuk, kunnen deze parasieten ook erge ziekten overdragen. Daarom is het belangrijk je viervoeter goed te beschermen. Deze bescherming is mogelijk met pipetjes die maandelijks in de nek moeten worden toegediend of met een vlooienband die gedurende 4 of 8 maand werkt.

We zijn een jonge dierenartsenpraktijk, waar een complete verzorging van uw huisdier en communicatie met de eigenaars centraal staan. Honden, katten, konijnen, cavia’s, hamsters, ratten, vogels … allemaal zijn ze welkom in de praktijk.

Aangezien wij een intensieve aandacht aan het onderzoek en de behandeling van uw huisdier willen besteden, raden we aan in dermate van het mogelijke met uw huisdier een afspraak in de praktijk te maken waar we volledig uitgerust zijn om zo snel mogelijk tot de juiste diagnose te komen.

BEKIJK ALLE DIENSTEN

Door met 2 dierenartsen samen te werken voorzien we een permanente beschikbaarheid van een dierenarts 7/7 en 24/24.

Ons team

Claudia Vermeir

Claudia Vermeir

Flore Boerjan

Mathilde Smet

Marijke Taelman

Afspraak maken voor uw kat? Contacteer ons gerust!

0478 47 84 34